Boşalmış akü farklı nedenlerden dolayı denizcilerin karşısına çıkar. Bir akünün boş olması demek onun tamamen bittiği anlamına gelmez. Fakat bazı durumlarda akü şarja cevap vermiyor ise bu bittiğinin göstergesidir. Akülerin boşlamasındaki asıl sebep genellikle sülfatlaşma adı verilen olaydır. Eğer tekne uzun süre kullanılmadıysa sülfatlaşma meydana gelir ve akü kapasitesi düşmeye başlar. Bu durumlarda da akünün dışardan bir takviye alarak şarj etmek gerekir. Fakat şarj doğru yapılmaz ise akü hem şarj olmaz hem de ömrü daha da kısalır.
Teknede Boşalmış Akü Şarjı
Aküler sadece boşaldığı zaman şarj edilmemelidir. Zayıf akü belirtileri başladığı zaman da akünün şarj edilmesi gerekir. Aksi takdirde açıklarda akü bitebilir ve daha büyük sorunlar meydana gelebilir. İlk olarak teknelerde akü şarj etmeye başlamadan önce akünün voltajı bilinmelidir. Çünkü şarj edilecek adaptör değeri voltaja göre belirlenir.
Rastgele bir adaptör ile şarj etmeye çalışmak aküye zarar verir. Örnek olarak akü değeri 12 volt ise 14 volta yakın bir de aküyü şarj etmek en doğru tercih olacaktır. Amper olarak ise 3 ve 8 amper arası bir değer gerekir. Tüm bu değerler akünün modeline ve değerine göre farklılık gösterir. Boşalmış akü şarjı için teknelerde kullanılan en iyi alet ise redresördür. Redresör sayesinde kendi amper ve voltuna göre teknenizi şarj edebilirsiniz.